Sense Video StudioSense Video Studio, a videózás specialistája. Telefon: +36 70 207 14 11 (munkanapokon 10-18h között hívható)

Technikai háttér

Esküvői videós - Panasonic AG-AC 160EJ

 

 

Pár helyen már tőlünk is olvashattad, hogy napjainkban egy jobb minőségű videokamerával, és némi adobe szoftverismerettel (vagy akár mindezek hiányában is...) szinte már boldog-boldogtalan vállal esküvői videózást.

 

 

 

 

Esküvői fotós - Canon EOS 5D Mark III

 

Sőt, Szomszéd Pistike ugye minden esetben elkészíti a falunap videóját is, valamint osztálytársa legújabb zenei klipjét is leforgatja. Igazság szerint a saját ballagási videóját is elkészíti selfie video formájában.

 

 

A szakmai felkészületlenségen kívül azonban a nem megfelelő technikai háttér is sokat ronthat az esküvői videók minőségén - így mi igyekszünk mindent megtenni (megvenni) azért, hogy a lehető legmodernebb, csúcs technikával készüljenek az általunk készített esküvői fotók és esküvői videók.

 

 

Technikai hátterünket leginkább talán fotós weboldalunkon, a  "Fotósaink, eszközeink" galériában tudjuk bemutatni, de álljon itt azért néhány márka és típusjelzés - a tech fanatikus vőlegények kedvvért is :) Az adott eszköz nevére kattintva a gyártó oldalára juthattok, ahol ellenőrizhetitek, hogy megfelelőnek tartjátok-e a technikai hátterünket esküvői fotóitok és videóitok elkészítésére.

 

 

A képeket a műszakilag annyira nem érdeklődők kedvéért tesszük közzé, hisz mi igazán tudjuk, hogy egy kép többet mond ezer írott szónál! :)

 

 

Panasonic Lumix DMC-FZ1000

 


- 20.1 megapixeles, 1" MOS érzékelő
- 4K (3840 x 2160) videofelvétel
- Lassított Full HD videófelvétel: 1920x1080 100 képkocka/mp sebességgel
- 12kép/mp sorozatfelvétel
- ISO 125-12800 érzékenység, ISO 80-ra és 25600-ra kiterjeszthető
- f/2.8-4.0 maximális fényerejű 16x zoomobjektív (25-400mm)
- Hibrid optikai képstabilizátor 5-tengelyes stabilizációval
- RAW formátum
- B-idő
- Zoomgyűrű
- Teljes manuális vezérlés
- Focus peaking kijelzés

 

                                

 

Panasonic Lumix DMC-FZ2000

 

 

 -20.1 megapixeles, 1" méretű (17.3 x 13.0 mm) MOS érzékelő
- ISO 125-12800 érzékenység (ISO 80-ra és ISO 25600-ra kiterjeszthető)
- 24mm ultranagy látószög
- 20x optikai zoom
- Változtatható sebességű zoom
- f/2.8-f/4.5 fényerő
- -4 Fé-től működőképes autofókusz
- 5 tengelyes HYBRID O.I.S. + képstabilizátor
- 4K 3840 x 2160/25p videofelvétel 100Mbit/s adatsűrűséggel
- Full HD 1920 x 1080/120p lassított felvétel
- 4K fotó (sorozatfelvétel 30kép/mp sebeséggel)
- 50kép/mp sorozatfelvétel elektronikus zárral, 12kép/mp mechanikus zárral
- 1/16000 max. sebességű elektronikus zár
- 2.36MP OLED kereső
- 3" 1.04MP kihajtható-elforgatható, érintő LCD
- RAW formátum

DJI Phantom 4 Pro

 

Továbbfejlesztett kamera 1 hüvelykes, 20 megapixeles érzékelővel, amely képes 4K videókat 60fps, és sorozatképeket (Burst mód) 14fps sebességgel rögzíteni. A titánium- és magnéziumötvözetű konstrukció alkalmazása növeli a gépváz merevségét, és csökkenti a súlyát, így a Phantom 4 Pro súlya hasonló a Phantom 4-éhez.
A FlightAutonomy rendszer kettős hátra látó, és infravörös érzékelővel bővült az összesen 5 irányú akadályérzékelésért, és 4 irányú akadályelkerülésért. - 20MP 1" képérzékelő- 4K 60fps videók- Mechanikus zár- H. 264/H. 265 kettős kódolás- 5 irányú akadályelkerülés- 7 km hosszú hatótávolságú vezérlés- 30 perces repülési idő.  
Kamera 1"-es, 20MP-es érzékelővelA beépített kamera újra lett tervezve, hogy egy 1 hüvelykes, 20 megapixeles CMOS érzékelőt használjon. Az egyedi tervezésű, 7 csoportból és 8 tagból álló objektívvel ez az első DJI kamera, amelyik mechanikus zárszerkezetet használ, kiküszöbölve a "rolling shutter" torzítást, amely gyorsan mozgó tárgyak fényképezésénél, vagy magas sebességű repülésnél fordulhat elő.
A gyakorlatban olyan erős, mint sok hagyományos földi kamera.
Az erőteljesebb videofeldolgozás lehetővé teszi 4K videók készítését H. 264 kódolással 60fps, vagy H. 265 kódolással 30fps sebességgel, mindkettőt 100Mbps bitrátával. A fejlett érzékelők és processzorok biztosítják, hogy minden felvétel több képrészlettel, és a fejlett utómunkához szükséges képadatokkal legyen rögzítve. A Phantom 4 Pro kamerarendszere a Phantom 4-éről jelentősen tovább lett fejlesztve, javítva a kamera minden részén, köztük a szenzorméreten, a felbontáson, a képfeldolgozó rendszeren, stb. , az eddigi legjobb Phantom-kamerává téve ezt. 1 hüvelykes, 20 megapixeles CMOSA szenzorméret fontosabb a képminőség szempontjából a pixelek számánál, mert a nagyobb szenzor több információt rögzít minden pixelen, növelve a dinamikai tartományt, a jel/zaj arányt, és az alacsony megvilágítású teljesítményt. Az 1 hüvelykes, 20 megapixeles CMOS érzékelő a Phantom 4 Pro-ban csaknem négyszerese a Phantom 4 1/2,3"-es érzékelőjének.

 

 DJI Osmo +

 

- Teljesen stabilizált 4K, 12MP-es kamera földi használathoz optimalizálva
- Lassú mozgás és hangrögzítés
- Állványmentes hosszú expozíciók
- Távoli kameravezérlő
- Biztonságos markolat
Mozgás elmosódás nélkül. Akciófelvételek rázkódás nélkül. Tökéletes videó még mozgás közben is. A fejlett technológiáknak köszönhetően, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy síkban tartsa a kamerát függetlenül attól, hogy hogyan mozgatja, a DJI Osmo segít videók rögzítésében, mint soha korábban.

Canon EOS 6D

 

Az EOS 6D szívében egy 20 megapixeles, teljes képmezős CMOS-érzékelő és egy nagy teljesítményű DIGIC 5+ képfeldolgozó processzor lakik. Ezek együttesével részletgazdag és tiszta képek készíthetők. A színek élethűen jelennek meg, a tónusátmenetek pedig finomak és természetesek.

 

Adobe CS6 Master Collection

 

Esküvői fotós - Adobe Master Collection
 

Manfrotto állványok

 

Esküvői fotós - Manfrotto állványok

   

 

 

 

 

 

Bezárás
Rólunk mondták...

Zsuzsanna és Gábor

"Kedves Zsolt! Nem lehet elégszer elmondani… Köszönjük! Tudjuk ezt már sokszor mondtuk, de szeretnénk, ha nyoma is maradna s emlékeznél ránk évek múltán is! Szeretnénk a legelejéről kezdeni a történetet, így visszaugranánk kicsit az időben, amikor is egy évvel az esküvő előtt elkezdtük a szervezést. Természetesen nagyon izgatottak voltunk, hiszen életünk egyik legfontosabb pillanatáról volt szó, amit régóta tervezgettünk már. Folyamatosan tárgyaltunk a különböző esküvői szolgáltatókkal, így lassan körvonalazódott a nagy nap. Több fotóssal és videóssal beszéltünk, de valahogy egyikükre sem tudtunk rábólintani. Valamiért úgy alakult, hogy már minden le volt foglalva a nagy napra, a helyszín, a dekoros, a zenekar, a koktélos, a vőfély, de fotósunk és videósunk még nem volt. Még volt egy évünk az esküvőig, azonban kicsit aggódtunk, így egy fórumon kértem segítséget, ahol nagyon sok ajánlatot kaptam. Egy nagyon elégedett menyasszony linkelte be a honlapotokat, amit egész délután bújtam és minden fotót és videót megnéztem, meggyőztetek, Titeket választottalak, pedig még leendő férjemnek meg sem mutattam a honlapotokat. Már aznap délután írtam nektek egy ajánlatkérő e-mailt. A válaszotok hamar jött, sajnos visszautasítás volt, aznapra már nem egy esküvőre voltatok lefoglalva. Nagyon elszomorodtam, Ti mégis annyira kedvesek és segítőkészek voltatok már a levelezés során is, hogy éreztem ennek itt nem lesz vége. Ezek után többször is beszéltél velem és a vőlegényemmel telefonon, ami még inkább megerősített minket abban, hogy igen, nekünk Ti kellettek. Így olyan lépésre szántunk el magunkat, amit soha nem gondoltam volna, hogy megteszünk, de megtettük! A leszervezett esküvőnket eltoltuk egy héttel, hogy Ti legyetek ott velünk és Ti örökítsétek meg a nagy napunkat. Utólag bebizonyosodott, az egyik legjobb döntés volt, amit hozhattunk. Meseszép képek születtek és nagyon jól éreztük magunkat veletek. Külön köszönjük, hogy a fáradságot leküzdve több száz km-t levezetve is a maximumot hoztátok ki magatokból. Hálás köszönet mindenért! Zsuzsanna & Gábor "

Galéria »

Edina Spek Juhász

"Esküvő előtt egy héttel, teljes letargiában voltam,mert kamera fóbiám van...utálom gyűlölöm..a zavart ami azzal jár,ami kiül az arcomra és mindenki látja... Nektek sikerült ezt teljesen megszüntetni ami lehetővé tette ,hogy zavartalanul élvezzem a napot! Tudom mindez ilyen emberek nélkül nem ment volna mint Ti. Teljesen kiszűrtem a látókörömből a fényképezőt és a kamerát ,csak a Ti arcotokat láttam. Mert még mindig azt mondom nem mindegy milyen ember mosolyog rád vissza. A mosolyom az nem kamerának szólt hanem Nektek. Annak a két fantasztikus,barátságos közvetlen embernek, aki Ti vagytok. Nagyon köszönök mindent! Edina "

Galéria »

Szabina és Marco

"Kedves Sense Video Studio!! Nagyon jó a csapatotok. Nagyon jól éreztük magunkat veletek. A munkátokat nagyon jól végzitek. Tényleg szerintünk a legjobbak vagytok. Köszönjük még egyszer hogy velünk voltatok a nagy napunkon. Szívből köszönjük Sense Video Studio. Fantasztikusak vagytok. "

Galéria »

Csonka Károlyné Mária

"Sense Video Studio és a Kratancsik Zsolt nagyon remek és gyönyörű munkát végeztetek, nagyon elégedettek vagyunk, és a videót is nagyon várjuk , nagyon boldogok vagyunk hogy ilyen profik dolgoztak a lagzinkon! "

Galéria »

Szabó Anita

"Kedves Sense Video Studio! Nem tudjuk eléggé megköszönni Nektek, hogy amikor elmondtuk az igényeinket az esküvői fotózással kapcsolatban nem csaptátok ránk a telefont! (Nincsenek hozzászokva általában a fotósok a hangos és füstös motor zajhoz!) Sőt a lehető legtöbbet hoztátok ki belőle. Ezzel megismételhetetlen élmény, és örök emléket adtatok Nekünk! Nagyon megkedveltünk Titeket, és köszönjük, hogy a „Nagy Nap” feszültségét humorral oldottátok! Az Önmagában sok mindent elárul, hogy az unokatesóm is lefoglalt már Titeket az esküvőjére és rengeteg barátunk érdeklődik utánatok! Nagy királyok vagytok, ezt a Férjem is megénekelte! A lényeg az, hogy nagyon hálásak vagyunk, és köszönjük a profi munkát! Krisztián és Anita "

Galéria »

Glázer Bálint

"Szalagavatónk megörökítése után, végre arra is jut idő, hogy megköszönjük nektek ezt a remek munkát amit végeztetek. Remek csapatmunka volt, szervezett és odafigyeltetek az igényeinkre egyszóval ránk. Velünk dolgoztatok-velünk és nem nekünk- tényleg fantasztikus volt! A szalagavatón nyújtott munkához pedig tényleg nem férhet kétség mert a háttérben szinte észrevehetetlenül végeztétek dolgotokat, persze a szó legnemesebb értelmében! Nem kis feladat úgy megörökíteni valamit, -pláne ha az egy szalagavató ami egy fiatal életében egy nagyon fontos esemény-, hogy abban semmi hiba semmi kifogásolhatóság ne legyen. A Sense Video Studio az a csapat, amely ezt gond nélkül véghez vitte. Köszönjük munkátokat! "

Galéria »
Esküvői fotóst is kerestek? Esküvői DJ-t is kerestek?
Bezárás
Ajánlatkérés - Érdeklődés

Igen, érdekel az esküvői fotózás is

Vedd kezedbe az esküvőd!

Persze, természetesen tisztában vagyunk vele, hogy már régen a kezedbe vetted az esküvővel kapcsolatos feladatok irányítását - minden bizonnyal ezért jutottál el esküvői videós weboldalunkra.

Amennyiben viszont a videóson kívül profi fotóst is kérsz tőlünk, úgy egyrészt spórolhatsz (csomagban olcsóbb :)), másrészt egy esküvői fotóalbumként lesz mit a kezedbe fogni, újra és újra átélve mindazt a varázslatot, amit az esküvőd napján éreztél, amikor minden bizonnyal elkészültek rólatok életetek legjobb fotóinak egyikei.

30% kedvezmény a full csomagra